Youston

Ventilatie

Regelmatige luchtverversing is essentieel om  de binnenlucht in uw bedrijf comfortabel en gezond te houden. Ook om te voldoen aan de energieprestatieregelgeving (EPB) dient er in alle ruimten een adequate ventilatie te zijn. 

Ventilatie: onze keuze, uw keuze

Voor commerciële en professionele toepassingen, gebruikt Cooltech steeds het aangewezen balansventilatietype D.  Deze keuze is erg belangrijk voor de bepaling van het E-peil van het gebouw. 

Advies & service op maat

Binnen de balansventilatie hebben wij verschillende systemen ter beschikking die kunnen worden aangepast aan uw bedrijf en budget. Natuurlijk krijgt u daarbij de nodige 24/24-service en gericht advies. 

Voor de wettelijke bepalingen omtrent ventilatie van niet-residentiële gebouwen kan u de informatiefolder van de Vlaamse Overheid raadplegen. 

Service

Luchttoevoer in evenwicht

Balansventilatie is gebaseerd op het principe van evenwicht tussen de aan- en afvoer van lucht in de ruimte. 

In de ventilatie-unit zijn individuele energiezuinige ventilatoren aanwezig voor aanvoer en afvoer van de lucht. Vervuilde lucht wordt verwijderd via afvoerroosters. Tegelijkertijd staat de unit in verbinding met  de buitenlucht voor luchtvoorziening van het gebouw. 

Slimme combinatie met warmterecuperatie!

Balansventilatie wordt vrijwel altijd toegepast in combinatie met een WarmteTerugwinningsToestel – oftewel WTW-toestel (hoog rendement en regulatie luchtvochtigheid).

Automatische CO₂-meting

Beide systemen kunnen aangestuurd worden door middel van CO₂-meting, waardoor de luchtverversing geregeld wordt aan de hand van de gemeten vervuilingsgraad.

Op deze manier kan tot 90% van de warmte die zich in de vervuilde lucht bevindt, gerecupereerd worden.

Referenties in Ventilatie

Bekijk al onze referenties
Ventilatie en klimatisatie bij Youston
Youston, Hasselt
Lucht-luchtsysteem (VRV) & ventilatie
Elektrowinkel Krëfel Hasselt
Krëfel, Hasselt
Lucht-luchtsysteem (VRV) & ventilatie
Nieuw verkoopskantoor Belisol
Belisol, Sint-Truiden
Lucht-luchtsysteem (Multisplit) en ventilatie

Koel- of klimatisatieoplossing op uw maat?

Heeft u interesse in één van onze diensten? Cooltech bekijkt ieder project afzonderlijk en werkt samen met u naar een gepaste oplossing binnen uw eisen en budget. 

Neem vrijblijvend contact met ons op