Ventilatie

Ventilatie

Slimme ventilatie om energie te besparen

 Regelmatige luchtverversing houdt de binnenlucht in aangenaam en gezond. Met een betrouwbaar ventilatiesysteem blijft de luchtkwaliteit optimaal. Een slim ventilatiesysteem voert koolzuurgas, vocht en verontreinigde lucht af. In ruil daarvoor brengt het verse lucht naar binnen, zonder dat er energie verloren gaat. Die constante aanvoer van frisse lucht houdt de luchtkwaliteit optimaal, wat bijvoorbeeld ook de verspreiding van virussen beperkt.

 

Gezonde lucht is dus essentieel voor medewerkers en klanten. Maar welk ventilatiesysteem het meest geschikt is voor jouw activiteiten, hangt af van verschillende factoren. Onze experts overlopen de verschillende opties altijd samen met de klant, om uiteindelijk tot het optimale ontwerp en de meest rendabele ventilatie te komen. Omdat we de ventilatiesystemen door en door kennen, zijn we ook de ideale partner voor het onderhoud van je installatie.

Perfecte evenwicht tussen verse lucht en gerecupereerde warmte.

Slimme ventilatie of balansventilatie is gebaseerd op het principe van een evenwichtige aan- en afvoer van lucht in een ruimte. Vervuilde lucht verdwijnt via afvoerroosters. Frisse buitenlucht wordt dan weer in het gebouw geblazen. Om de lucht aan en af te voeren, werkt de ventilatie-unit met energiezuinige ventilatoren. 
Onze verschillende ventilatiesystemen passen we aan volgens de behoeften van je bedrijf en budget. Ventilatie kun je bijvoorbeeld combineren met een systeem voor warmterecuperatie en met CO₂-meting. De ververste lucht wordt dan geregeld in functie van de gemeten vervuilingsgraad. Zo bespaar je extra aan warmte en energie.

 Natuurlijk kun je altijd rekenen op onze 24/24-service en gericht advies.Natuurlijk kun je altijd rekenen op onze 24/24-service en gericht advies.

 

Pure Air, ventilatiespecialist binnen onze groep

Cooltech kan via Climagroup rekenen op de expertise van Pure Air. Pure Air is dé ventilatiespecialist van de groep. Pure Air heeft een eigen productie-atelier wat bijvoorbeeld een gunstig effect heeft op ankoopprijzen en levertermijnen.

Plaatsen, onderhouden en herstellen van sanitair

HVAC en sanitair gaan vaak hand in hand. Bij een nieuwbouw of renovatie loont het daarom de moeite om voor één partner te kiezen die meteen alles uit handen neemt. Op die manier zijn alle installaties en apparatuur volledig op elkaar afgestemd, en dat allemaal tegen een gunstiger kostenplaatje. Bij Cooltech zit je voor allebei goed.

 

 

 

 

 

Garandeer jij je klanten en medewerkers straks een gezonde luchtkwaliteit in je zaak?