Koeling

Koeling

De ideale koeloplossing op maat van je bedrijf, die bedenkt Cooltech samen met jou. Commerciële koeling, koel- en diepvriescellen of CO2-koeling, industriële koeling … in alle mogelijke koeltechnieken hebben we jarenlange expertise opgebouwd. Onze klanten begeleiden we van ontwerp tot installatie, en zelfs nadien voor de optimalisatie van de installatie, het onderhoud en het beheer.

Commerciële koeling

Duurzame, toekomstgerichte koeloplossingen

Onze koeloplossingen zijn innovatief en altijd gericht op de toekomst. Zo ben je zeker van de recentste en efficiëntste commerciële koeltechniek voor je supermarkt, buurtwinkel of opslagplaats. Duurzaam koelen met CO₂ of propaan? Nog energiezuiniger met warmterecuperatie? Bij Cooltech zoeken we naar de beste oplossing op maat van jouw project.


Koelen met CO₂ en propaangas

Grote of kleine koelinstallaties, standaard of maatwerk … Hoe dan ook zetten we bij Cooltech voor onze koelinstallaties steeds vaker in op duurzame alternatieven, zoals CO₂ en propaangas. Denk je eraan om over te schakelen van klassieke koelmiddelen naar milieuvriendelijke tegenhangers? Onze experts begeleiden u voor een zorgeloze overstap.

 

Voordelen van koelen met duurzame koelgassen

 

●      CO₂ en propaangas zijn veilig, zuiniger, ecologisch en dus een populair alternatief voor klassieke koeling op basis van F-gassen. CO2 en propaan zijn 100% milieuvriendelijk, niet giftig en niet schadelijk voor de ozonlaag.

 

●      CO₂-koeling is een rendabele oplossing. De onderhoudskost is laag en de installatie eenvoudig. Bovendien is er maar één koelmiddel nodig voor alle diepvries- en koeltoepassingen.

 

●      Een koelsysteem op propaan verschilt qua installatie en werking weinig van de bekende systemen met synthetische koelmiddelen, wat de prijs drukt.

 

●      Laat je koelinstallatie maximaal renderen door ze te combineren met warmterecuperatie.
Via een aangesloten klimatisatiesysteem kun je extra zuinig verwarmen in de winter en koelen in de zomer..

 

Green Deal

Cooltech steunt de Green Deal Klimaatvriendelijke koeling, net als de andere bedrijven van onze overkoepelende Climagroup. Met dit initiatief wil de Vlaamse regering samen met de sector het gebruik van F-gassen als koelmiddel in supermarkten en voedingswinkels tegen 2030 volledig afbouwen. Dankzij de expertise van Cooltech kan je hierbij al een serieuze voorsprong nemen. 

 

De toekomst is nu

Vanwege de wijzigingen in de wetgeving over koelmiddelen en de promotie van duurzame koeling is nu het beste moment om over te schakelen. Ga je met Cooltech in zee, dan mag je er zeker van zijn dat je op elk moment voldoet aan de laatste nieuwe regels voor koelinstallaties en de hygiënevoorschriften voor jouw sector. Bij Cooltech houden we bovendien rekening met jouw wensen én budget. Een garantie op een gerust gemoed dus, voor nu en voor de toekomst!

Industriële koeling

Betrouwbare, duurzame en energie-efficiënte industriële koeling

Industriële koeling vereist bijna altijd een oplossing op maat. Bovendien evolueren koeltechnieken in de industrie sneller dan ooit. ‘Milieuvriendelijker’ en ‘energiezuiniger’ zijn de codewoorden van deze sector. Niet alleen moet je aan hoge wettelijke vereisten voldoen, het is essentieel dat je de kosten drukt.

Het is dus logisch dat je je optimaal wil informeren voor je in een koelinstallatie investeert. Bij Cooltech begrijpen we dat. Daarom gaan we vanaf dag één met jou aan de tekentafel zitten. We luisteren naar jouw behoeften, geven je uitgebreid advies over technieken, producten en specifieke mogelijkheden voor jouw project. Wij helpen jou dus om een doordachte beslissing te maken en streven altijd naar de beste oplossing op lange termijn.

 

Energie-efficiënte koelinstallaties

Industriële koeling verbruikt vaak grote hoeveelheden energie. Om kosten te besparen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, is de keuze van een energie-efficiënt systeem essentieel. Producenten en industriële bedrijven zoeken dan ook manieren om hun koelprocessen te optimaliseren en het energieverbruik te beperken.

Bij Cooltech werken we met een uitgebreid team van ingenieurs en monteurs. Dankzij bijscholingen in ons eigen opleidingscentrum zijn al onze medewerkers mee met de laatste ontwikkelingen op de markt. Ze zijn de perfecte partners om je te informeren over de meest energiezuinige oplossingen, zowel in de ontwerpfase als tijdens de installatie en het gebruik op het terrein.

 

Betrouwbare koeling op maat van jouw behoefte

De bewaring van voeding, de productie en het transport van farmaceutica … Het zijn maar een aantal voorbeelden van industriële processen die een specifieke vorm van koeling nodig hebben want de keuze van het juiste koelsysteem hangt af van de specifieke toepassing en vereisten van de sector in kwestie.

Behalve energie-efficiënt en duurzaam moet je koelsysteem natuurlijk betrouwbaar en veilig zijn. Zo blijven je productieprocessen actief en je werknemers op elk moment veilig. Ook is het belangrijk dat het systeem voldoet aan de wettelijke regelgeving op het gebied van koeling en emissies.

Bij Cooltech streven we naar oplossingen op lange termijn. Onze serviceafdeling is altijd bereikbaar mocht er zich toch een storing of defect voordoen. Bovendien kunnen we jouw installaties monitoren om onnodige onderbrekingen te voorkomen.

Ook interesse in een toekomstproof en planeetvriendelijk koelsysteem?