Klimatisatie

Klimatisatie

De juiste klimatisatieoplossing op lange termijn

De optimale temperatuur is essentieel in een professionele en commerciële omgeving. Ze houdt de binnenruimtes aangenaam koel in de zomer en lekker warm in de winter. Wat dan weer het comfort en de productiviteit van jouw medewerkers en klanten bevordert. Cooltech heeft ruime expertise op het vlak van professionele klimatisatietoepassingen.

Cooltech beveelt actief warmtepompen aan. Die passen perfect binnen een energie-efficiënt en duurzaam beleid. 

De meeste warmtepompen kunnen zowel koelen als verwarmen. De buitenunits onttrekken warmte aan de buitenlucht en die wordt in de te verwarmen ruimtes geblazen. Maar elk type warmtepomp heeft natuurlijk zijn eigen voordelen en specifieke toepassingen. Onze experts bekijken samen met jou welk type geschikt is volgens jouw wensen en budget.

Type warmtepompen

Lucht-lucht

Een lucht-luchtwarmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, en geeft die op de gewenste temperatuur af via een binnenunit. Deze relatief budgetvriendelijke investering is mogelijk als split-, multisplit- of VRF-systeem.

 

Lucht-water

Dit type warmtepomp zet de buitenlucht om in warm water. Bij gebruik van natuurlijk propaangas kunnen hoge temperaturen bereikt worden, ideaal voor sanitair warm water. Ook zeer geschikt voor de opwarming van privézwembaden. Daarnaast is het in bepaalde gevallen mogelijk om gelijktijdig te koelen en te verwarmen.

 

Water-water

Deze warmtepomp werkt op basis van grondwater en kan aangesloten worden op het leidingnetwerk. Ook hier wordt er meer en meer propaangas gebruikt. Omdat grondwater een vrij constante temperatuur heeft, is het rendement hoog.

 

Water-lucht

Water-luchtwarmtepompen zijn warmtepompen of chillers die worden aangesloten op een dry cooler.

 

Toepassing op maat

Warmtepompen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen: met een design- of louter functioneel ontwerp, met installatie als wand-, plafond- of vloermodel. Bespreek je wensen met onze experts en zij ontwikkelen een oplossing op maat van jouw toepassing.

Is jouw zaak klaar voor duurzaam verwarmen met een warmtepomp?