Lucht-luchtsysteem

Een lucht-luchtwarmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en blaast deze als warme lucht de te verwarmen ruimtes in. In de zomer werkt het proces omgekeerd en werkt de installatie als airconditioningsysteem. Zo hebt u op elke moment van het jaar het ideale klimaat.
Buitenunits doen het werk

Buitenunits doen het werk

De buitenunits onttrekken warmte aan de buitenlucht, deze warmte wordt vervolgens de te verwarmen ruimtes ingeblazen.

Toepassing op maat

U kan lucht-luchtwarmtepompen verkrijgen in verschillende modellen: met een design- of louter functioneel ontwerp, met installatie als wand-, plafond- of vloermodel … Steeds naargelang uw budget en wens.

Er zijn 3 types waaruit u bij Cooltech kan kiezen:

1) Split

Een lucht-luchtwarmtepomp bestaat eenvoudigweg uit één binnen- en één buiteneenheid.
Samen vormen zij de basis van het klassieke airconditioningsysteem.

Dit systeem is uitermate geschikt voor de klimatisatie van een beperkt aantal ruimtes, bijvoorbeeld residentiële- of kleine kantoorruimtes.

2) Multisplit

Wanneer er meerdere binnenunits gekoppeld zijn aan een buitenunit, spreken we van multisplits. De temperatuur van de warmtepomp kan dan individueel per kamer geregeld worden voor een optimaal gebruikscomfort voor enerzijds koeling of anderzijds verwarming.
Dit is ideaal voor kleinere kantoorruimtes of winkels. Ook onze multisplitairconditioners bestaan in verschillende varianten en uitvoeringen.

Voordeel van dit systeem is dat u niet voor elke ruimte een buitenunit moeten voorzien. Bij een multisplitsysteem kan u bovendien verschillende modellen van binnenunits combineren. Zo kan u steeds de ideale binnenunit selecteren voor de desbetreffende ruimte.

3) VRV /VRF

VRV (VRF) is een totaaloplossing voor zowel verwarming als koeling met warmterecuperatie* (3-pijpsuitvoering) dat ook gebruikt kan worden voor sanitair warm water.

Wanneer er gekoeld wordt in een ruimte, dan wordt deze vrijgekomen energie gebruikt om een ander lokaal te verwarmen (bv. bij gebouwen met kantoren aan met noord- en zuidoriëntering) of om sanitair water mee aan te maken (warmterecuperatie). Dit verhoogt de energie-efficiëntie en vermindert de CO₂-emissie voor een optimaal energieverbruik.

*VRV bestaat in 2- of 3-pijpsuitvoering:

2-pijpsuitvoering: koelen OF verwarmen
3-pijpsuitvoering: gelijktijdig koelen EN verwarmen in verschillende ruimtes (zuiniger door warmterecuperatie)

Klaar voor elk seizoen!

In de zomer zit u dankzij een lucht-luchtsysteem (traditionele airconditioning) heerlijk koel en in de winter kan de warmtepomp makkelijk omgedraaid worden en als zodanig fungeren als verwarmingssysteem. Het systeem in het circuit stroomt dan met één druk op de knop in de andere richting.

Een lucht-luchtwarmtepomp garandeert u dus een nagenoeg constante temperatuur in elk seizoen.

VRT, wat is dat?

VRT staat voor 'variabele verdamptemperatuur' en maakt tegenwoordig deel uit van de nieuwste generatie VRV IV-systemen van Daikin.

Als u kiest voor een toepassing met VRT resulteert dit voor u in een aanzienlijke energiebesparing en een verhoging van het comfort gezien u bij de lucht die naar binnen geblazen wordt bij het koelen een minder groot temperatuursverschil zal waarnemen.